Skip to content

Basic PLA Oranje Fluor

Unieke objecten koop je tegenwoordig niet meer in de winkel, maar maak je zelf met een 3D printer. 3D printers komen in vele soorten en maten, want ze verschillen op een aantal vlakken. Waar je je in elk geval geen zorgen over hoeft te maken, is welke kleur je product zal gaan krijgen. Dit kun je helemaal zelf bepalen. Je moet het zien zoals bij het kiezen tussen kleur of zwarte inkt van een normale printer. Bij een 3D printer kun je ook de inkt zelf bepalen, dit noemen we dan het filament. Een belangrijke soort filament is Basic PLA Oranje Fluor. Deze soort PLA staat bekend om zijn stevigheid, lage krimpfactor en biologisch afbreekbare kenmerken.

Hoe komt het product eruit te zien?

Als je gaat printen met Basic PLA Oranje Fluor dan krijg je een product dat aan een aantal kenmerken voldoet. Zo is het een product dat recyclebaar is. Dit houdt in dat je het product later nog voor andere doeleinden kan gaan gebruiken. Dit komt omdat het gemaakt is van maisolie. Dit is een natuurlijke hulpbron die gemodificeerd wordt om gebruikt te worden als inkt. Hiernaast is het product oranje fluor. Wat je met het product gaat doen, maakt vrij weinig uit. Het product is zo stevig, dat het ook buitenshuis gebruikt kan worden. Je kunt het rustig buiten laten staan met allerlei weersomstandigheden.

Grootte van de objecten

Je kunt hele grote objecten ook prima met Basic PLA Oranje Fluor maken. Dit kan omdat de printer werkt met een bepaalde diameter en met deze diameter kies je een beetje PLA filament uit. Dit is een 1.75mm of 2.78mm. Hiertussen zijn ook soorten, maar deze zijn het meest gangbaar voor de PLA’s en voor de printers. Het printen van grote objecten wordt hiermee dus geen enkel probleem.