Skip to content

Dropshipping

Dropshipping business opzetten? Makkelijker dan je denkt!
Dropshipping als verdienmodel
Dropshipping is één van de mooiste verdienmodellen die er op het internet te vinden is. Geen voorraad van artikelen; wel geld verdienen.

Wil jij een eigen internetonderneming opzetten, zoals bijvoorbeeld een webshop? Hieronder zal ik het dropshipping concept kort uitleggen:

Je verkoopt een product en incasseert geld.

Je stuurt de order door naar jouw leverancier / groothandel.

De leverancier verzendt het bestelde artikel naar jouw klant, met jou als afzender.

Je rekent af met jouw leverancier / groothandel en de gemaakte winst is voor jou.

Ideaal voor startende ondernemers die een bedrijf willen beginnen zonder budget. Daarnaast loop je weinig tot geen risico bij dit verdienmodel. Dropshipping nader bekeken.

Dropshipping is ontstaan vanuit logistiek en financieel oogpunt. Het bestellen van een grote hoeveelheid producten brengt veel kosten met zich mee. Hierbij moet je denken aan: inkoopbedrag van het product, verzendkosten,  omzetbelasting, opslag/voorraad houden en het verzenden aan eigen afnemers. Dan hebben we marketingbudget nog niet genoemd.Bij dropshipping wordt het proces voor de groothandel / leverancier een stuk makkelijker.

De leverancier hoeft zich niet bezig te houden met marketing om zijn producten te verkopen. Dit doe jij al voor hem. Wellicht nog met andere dropshippers. Dropshippers zijn de ondernemers die de producten verkopen via een webshop. Hierdoor kan de leverancier jou een scherpe prijs bieden voor het betreffende product. Jij kunt op jouw beurt een mooie marge maken en dus een mooie winst realiseren.

Spreekt dit principe je aan? Ga aan de slag! Zet je eigen webshop op, waar jij je eigen producten, of producten van jouw leverancier, verkoopt! Dit kan een groothandel zijn.