Skip to content

Een duurzame autovakantie

Het reizen met een auto is een duurzame optie in vergelijking met het op reis gaan met een vliegtuig en laat duurzaamheid nou steeds meer aan de orde komen bij de gemiddelde vakantieganger. Een auto is niet de meest milieuvriendelijke optie, maar kan dit wel worden wanneer je bepaalde keuzes maakt.

Brandstof

Brandstof is natuurlijk een belangrijk aspect van de milieuvriendelijkheid van een auto. Ook het type auto dat je gebruikt voor de reis draagt hier aan mee. De meest duurzame auto om in te rijden is natuurlijk de elektrische auto, maar bij de productie van een elektrische auto komt dan weer een hoop uitstootvrij, meer zelfs dan bij de productie van een niet elektrische auto. Diesel, benzine en LPG zijn de meest voorkomende brandstoffen voor auto’s, waarvan benzine het minst milieuvriendelijk is en LPG juist het meest milieuvriendelijk. Maar welke optie is dan het beste om mee op vakantie te gaan? Dat blijft alsnog de elektrische auto.

Belading van de auto

Een andere belangrijke factor inzake de duurzaamheid is de belading van de auto waarmee je op reis gaat. Zoek voor je op reis gaat goed uit welke spullen je nou echt nodig hebt, want hoe zwaarder de auto beladen is, hoe meer brandstof de auto verbruikt. Ook is het belangrijk om te onthouden dat ook een auto een maximaal laadgewicht heeft. Wanneer je deze overschrijdt kan het zijn dat je een boete krijgt. Hoe minder spullen je meeneemt, hoe duurzamer de vakantie dus wordt.

Bandenspanning en rijstijl

Ook de bandenspanning en rijstijl van de bestuurder zorgen voor meer of minder duurzaamheid. Hoe slapper de banden van de auto zijn, hoe meer moeite de auto moet doen om te rijden. Wanneer de bandenspanning. Belangrijk om te weten is dat de bandenspanning telt van de volgeladen auto. Dus voor je op reis gaat, maar na het inpakken van de spullen is het handig om de spanning te controleren bij een benzinepomp. Daarnaast helpt ook de rijstijl mee. Hoe zuiniger een persoon rijdt, hoe minder brandstof hij of zij verbruikt en hoe duurzamer de reis dan ook is.

Tot slot

Wanneer je er voor kiest om met de auto op vakantie te gaan, is het natuurlijk belangrijk om de auto goed te verzekeren. Wanneer je op reis gaat is het risico natuurlijk groter dat de auto het begeeft als wanneer hij bij huis blijft staan en daarom is het aan te raden om de juiste autoverzekering voor jouw auto te kiezen wanneer je op reis gaat. Neem eens een kijkje op Autoverzekering om verschillende verzekeringen te vergelijken en de meeste goedkoopste autoverzekering te vinden voor jouw persoonlijke situatie.