Skip to content

Eigen website bouwen. Waarom niet?

De meeste eenmanszaken besluiten om een eigen website te bouwen, zodoende kunnen ze geld besparen. Met software zoals WordPress is het mogelijk om gebruiksvriendelijke websites te bouwen zonder dat kennis van html en andere codes een vereiste is. In dit artikel leggen we uit waarom het in sommige gevallen niet slim is om zelf een website te bouwen. Lees snel verder.

Op zoek naar een simpele website?

Wanneer je op zoek bent naar een simpele website met informatie over je bedrijf, een aantal afbeeldingen en een contactformulier dan kun je dit het beste zelf doen wanneer je hier tijd voor hebt. Software zoals WordPress maken het enorm eenvoudig om een website op te starten. Het is daarbij wel belangrijk dat je wat van onpage SEO af weet, zodat het makkelijker is om je website te laten ranken in google.

Nadelen eigen website bouwen
Wanneer je nog geen kennis hebt van WordPress begin je vanaf zero. Je weet nog weinig van WordPress af en zal alles vanaf het begin uit moeten zoeken. Dit gaat veel tijd en kopzorgen kosten en de meeste ondernemers hebben deze tijd niet. Daarnaast moet je rekening houden met beginnersfouten en beperkingen in de template waardoor je de website nooit helemaal krijgt zoals je het eigenlijk wilt hebben. Het zelf bouwen van een website lijkt misschien een makkelijke manier om geld te besparen, maar wanneer je een uitgebreidere website wilt is het slimmer op het allemaal uit te besteden.

Wanneer je uitbesteedt weet je zeker dat het in één keer goed gedaan wordt. Daarnaast worden er geen beginnersfouten gemaakt en wordt de website zo ingesteld dat het makkelijker wordt om in google te ranken. Focus zelf op je business en kies voor website bouwen uitbesteden