Skip to content

Geheugenoefeningen, Spelletjes en Supplementen?   

Herinnert u zich het klassieke Milton Bradley spel “Memory”? Het is een van die spellen die nooit oud lijkt te worden en die voortdurend wordt weergeven van generatie op generatie. Toen ik jonger was, speelde ik het graag. Elke keer als er een vriend of een familielid langs kwam, sleepte ik het altijd naar buiten en smeekte wie het ook was om het met mij te spelen. Ik was er heel goed in en heb er nu mijn goede geheugen en cognitieve vaardigheden aan te danken.

Het enige probleem is dat, naarmate we ouder worden, ons geheugen de neiging heeft om elk jaar te vervagen, totdat het in sommige gevallen volledig verdwijnt. Het is absoluut noodzakelijk dat we er alles aan doen wat mogelijk is om ons geheugen te verbeteren en er aan te werken om ervoor te zorgen dat het nooit volledig vervaagt.

Er zijn veel dingen die we allemaal kunnen doen om ons geheugen en onze cognitieve vaardigheden te vergroten. Er zijn verschillende ‘denkspelletjes’ die zich richten op verschillende onderwerpen, zoals het onthouden van nummers en herinneringen, het matchen van foto’s, “zoek wat er anders is” in elke foto, kruiswoordpuzzels, woordzoekopdrachten en nog veel meer. Deze spellen zijn geweldig omdat ze ervoor zorgen dat de hersenen actief blijven en betrokken zijn bij processen, wat de geheugenvaardigheden zullen helpen vergroten.

Als u geen fan bent van spellen of niet gemakkelijk toegang hebt tot spellen, is het altijd een goed idee om een geheugensupplement te nemen. U kunt geheugensupplementen vinden die vitamines, mineralen, antioxidanten en omega-3-vetzuren bevatten, die ook helpen de aandacht en concentratie te ondersteunen. Ze zijn gemaakt van alleen natuurlijke grondstoffen en zijn gluten-, zoetstof- en cafeïnevrij.