Skip to content

BLOG

Het is erg leuk om te bloggen, maar het kan snel vervelen als niemand je bezoekt! Je blog bovenaan de zoekmachines krijgen, hangt allemaal af van je belangrijkste sleutelzinnen en dat zou je doel moeten zijn om meer bezoekers te krijgen. Houd er rekening mee dat dit tijd zal kosten, maar dat het zeker mogelijk is.

Deel 1 – Een blog starten

1. Een blog starten.

Als je nog geen eigen blog hebt, moet je het juiste platform voor jou vinden. Er zijn zo veel blogplatformen op de markt waaruit je kan kiezen zoals WordPress, Blogger, Tumblr en Medium, Weebly etc. Probeer er één; als je er niet tevreden over bent, probeer dan een andere, er zijn oneindig veel opties, sommige gratis, andere betalend.

2. Kies een onderwerp dat jou erg interesseert.

Zelfs als je geen passie hebt, kan schrijven over je dagelijks leven leuk zijn om te lezen, afhankelijk van hoe je het verwoord. Als je blogt over wat je vandaag hebt gedaan, maak het dan interessant. Mensen zoeken naar een leuk verhaal of een mening over een onderwerp. Ze lezen misschien niet zo graag over hoe je vandaag een lamp vervangen hebt. Foto’s gebruiken, kan helpen om de leeservaring beter te maken en lezers er meer bij te betrekken.

3. Lees veel.

Dit betekent gewoon dat je door andere blogposts moet gaan, waardoor je je schrijfvaardigheden verbetert en nieuwe schrijfstijlen ontdekt. Je moet altijd een student zijn en willen leren. Je kan over jouw interesses lezen.

Deel 2 – Je blog makkelijk gevonden laten worden

1. Ontwerp je blog.

Als je over mode, reizen of voedsel blogt, kan je interessante of aantrekkelijke thema’s kiezen die hierbij aansluiten, waardoor je lezers aantrekt. Probeer om een simpel, stilistisch en professioneel ontwerp te maken.

2. Leer over zoekmachine optimalisatie (SEO).

De basis hiervan is weten op welke sleutelwoorden je moet focussen. Dit zijn de woorden waarop mensen zoeken in zoekmachines en hoe ze je blog zullen vinden. Sommige sleutelwoorden worden meer gezocht dan anderen, dus is het best om diegenen te kiezen die vaak gezocht worden. Houd wel in je achterhoofd dat er meer concurrentie zal zijn bij deze dan bij diegenen die minder gezocht worden – maar je kan geluk hebben.

3. Focus je op deze sleutelwoorden nu.

Kies een belangrijk woord dat langer zal duren om het te bereiken en drie of vier bijkomende termen die je wilt hebben. Deze moeten allemaal vergelijkbaar zijn met elkaar! Dan, voeg je deze woorden in elke blogpost die je maakt in en maak je verschillende combinaties. Focus je posts altijd op één term en voeg de anderen enkel toe als ze erbij passen. Aangezien je op deze vergelijkbare sleutelwoorden focust, zullen de zoekmachines je hoger plaatsen omdat je blog zo gefocust is op en relevant is aan waar je op doelt.

4. Doe wat je kan om relevante links te krijgen die je naar je homepagina en je individuele posts verwijzen.

Veel ranking beslissingen zijn gebaseerd op hoeveel backlinks je hebt naar je website. Je kan deze links krijgen door artikels te schrijven om voor te leggen aan gidsen, gast blogposts te schrijven op andere blogs met veel bezoekers, socialenetwerksites te gebruiken, sociale bookmarksites te gebruiken en links te kopen (wees voorzichtig met deze tactiek).

Deel 3 – Schitterende, toegankelijke inhoud bieden

1. Toon consequente, relevante posts op termijn.

Google lijkt een voorkeur te hebben voor domeinen die al wat ouder zijn en een goede gok voor hun bezoekers zijn. Denk eraan dat het doel van Google (en andere machines) is om de best mogelijke ervaring te bieden aan mensen die met hen zoeken. Als je blog een goede match is voor je zoektermen, zal het voor jou makkelijker zijn om hoger te scoren en daar te blijven.

2. Blijf bij je onderwerp.

Als je blogt over muziek, schrijf dan geen blogs over twilight of zoiets. Als je niet bij je onderwerp blijft, zullen bezoekers hun gedachten veranderen over je blog.

3. Maak je posts uniek.

Maak je posts iets dat je niet op andere blogs kan vinden. Probeer om je format te veranderen. Probeer ook om je post te organiseren. Hoe beter je post georganiseerd is, hoe beter je post zal lijken. Hoe beter je post lijkt, hoe beter je blog zal lijken.

Zorg er altijd voor dat je fantastische inhoud post. Hoe beter je inhoud en hoe interessanter je blog, hoe meer mensen ernaar zullen verwijzen. Er is niks beter dan gratis links krijgen omdat mensen leuk vonden wat je te zeggen had! Houd je gedachten bij de SEO, maar onthoud ook dat je voor de mensen in je branche schrijft. Als zij je leuk vinden, zullen de zoekmachines je leuk vinden.

Deel 4 – Promoot je blog

1. Promoot je blog. Als je begint, zal enkel jij de blog kennen. Promoot de blog pas als je ongeveer 15 posts ofzo hebt. Als je het daarvoor promoot, zullen mensen denken dat je blog niet goed genoeg is. Spam je link niet. Er zijn enorm veel manieren om je blog te promoten.

Gebruik verschillende sociale media platformen.

Voeg tags toe aan je post. Dat zal je posts in zoekmachines zoals google laten verschijnen.

Voeg een link naar je site toe in een forumvoettekst. Het zou goed zijn als het forum en de blog over hetzelfde onderwerp gaan. Zorg er wel voor dat je op het forum schrijft.

Wissel links uit met andere sites. Maak een blogrol.

Deel 5 – Spreek met je lezers

1. Wees een aanspreekbare blogger. Als lezers commentaren achterlaten, betekent dat dat ze geïnteresseerd zijn in jou en graag jouw feedback willen krijgen. Als je ze negeert, is er het risico dat ze zich niet geapprecieerd zullen voelen en je werk niet meer zullen lezen.

2. Als lezers commentaar achterlaten op je blogpost, dan moet het je eerste taak zijn om te reageren en te spreken met hen. Dit toont de interesse van je lezer in je post en helpt je ook om een gezonde relatie op te bouwen met andere bloggers. Geef altijd een antwoord op een commentaar van een lezer, zodat ze zich niet genegeerd voelen door jou.

3. Moedig een conversatie tussen lezers aan. Er zijn verschillende manieren om dit te doen, zoals vragenlijsten, polls, quizzen en zelfs wedstrijden.