Skip to content

Hoe zet je Google Adwords op een slimme manier in?

Google Adwords biedt veel mogelijkheden en kansen, maar niet iedereen die zich aanmeldt voor Google Adwords maakt hier volop gebruik van. Dat is zonde, want uiteindelijk is adverteren via Google niet bepaald goedkoop. In dit artikel vind je een aantal handig tips die jou helpen om jouw Google Adwords een boost te geven.

De veelgemaakte fouten

De meeste websitesbeheerders leven nog steeds in de illussie dat als ze eenmaal bezoekers naar de website krijgen, ze automatisch ook geld gaan verdienen. Helaas werkt dat niet meer zo eenvoudig. Je zult de juiste informatie en de juiste aanbieding moeten doen aan de juiste bezoeker. De hoeveelheid bezoekers is minder belangrijk dan het aantal relevante bezoekers. Je kunt wel veel bezoekers naar je website krijgen, maar wanneer ze niet relevant zijn heb je er natuurlijk weinig aan.

Hoe krijg je relevante bezoekers naar je website?

Er zijn een aantal factoren die invloed uitoefenen op de relevantie van de bezoekers die je naar je website krijgt. Eén van deze factoren zijn de zoekwoorden. Wanneer je het zoekwoord ‘krups 12000 koffiemachine kopen’ als voorbeeld neemt, weet je dat degene die deze woorden in de zoekmachine gebruikt op het punt staat om een machine te kopen. En dan komen we gelijk bij het volgende: uit de meeste zoekwoorden kun je de behoefte van de gebruiker opmaken. Het is belangrijk dat de landingspagina de behoeften van de bezoeker tegemoet komt. De inrichting van jouw landingspagina is dus net zo belangrijk als de zoekwoorden die je uit kiest.

Meer weten over Google Adwords? Raadpleeg deze link.