Skip to content

Social media is een verrijking, geen bedreiging

In de huidige maatschappij is social media niet meer weg te denken. Van jonge kinderen tot aan 65-plussers, iedereen is te vinden op social media. Vaak worden de negatieve kanten van social media belicht. Het zou mensen juist minder sociaal maken. Deze uitspraak is veel te kort door de bocht, omdat er juist veel voordelen aan social media zitten.

Contacten onderhouden

Social media is de ideale manier om contacten te onderhouden met kennissen die je niet vaak meer ziet. Via social media kun je op een makkelijke manier in contact blijven met mensen die je anders totaal uit het oog zou verliezen. Een simpel berichtje op zijn tijd kan al genoeg zijn om het contact warm te houden en een keer af te spreken met iemand. Dit is alleen maar een verrijking voor je sociale netwerk.

In contact komen met nieuwe mensen

Over een verrijking van je sociale netwerk gesproken, is het via social media ook enorm makkelijk om in contact te komen met nieuwe mensen. Denk bijvoorbeeld aan een platform zoals LinkedIn. Via deze site kunnen mensen, vooral op zakelijk gebied, snel een groter netwerk opbouwen. Het vinden van een potentiële werknemer of werkgever gaat via deze weg makkelijker en laagdrempeliger. Ook kan social media werkgevers enorm tijd besparen, doordat sollicitanten van tevoren al goed gescreend kunnen worden voordat ze uitgenodigd worden. Zo kan al eerder gezien worden wat voor persoon iemand is.

Het vergroten van je netwerk

Ook is social media een handige manier om een groot netwerk op te zetten. Zo kun je gemakkelijk je ‘online visitekaartje’ delen, en in contact komen met potentiële nieuwe klanten of opdrachtgevers. Het beginnen van een online netwerk kan soms lastig zijn, en dan kan het kopen van volgers een goede eerste stap zijn. Websites als www.followersnet.com kunnen je hierbij helpen, zodat je binnen no-time een goede follower base hebt opgebouwd.

Jezelf goed op de markt zetten

Op social media kun jij zelf bepalen wat je van jezelf laat zien. Je hebt de mogelijkheid om je beste zelf te presenteren, door middel van foto’s en posts. Let dus altijd op wat je post. Dronken foto’s uit je studententijd kunnen je nog altijd achtervolgen op zoek naar een baan. Wanneer je social media er professioneel uitziet, zullen werkgevers ook geloven dat je professioneel bent. Maak dus goed gebruik van alle kansen die social media je bieden!