Skip to content

Voor welke bedrijven een vertaalbureau?

Een vertaalbureau is in principe voor iedereen bedoeld die zijn of haar teksten wil vertalen. Jij als bedrijf kan verschillende redenen hebben om je tekst te vertalen. Met een vertaalde website kan je namelijk meer bezoekers krijgen.

Voor wie?

Het maakt helemaal niet uit of je een fysiek bedrijf, webshop of blog hebt. Iedereen kan voordelen hebben bij het inschakelen van zo’n vertaalbureau. Er zijn bedrijven die de vertaling zelf zullen proberen of het goedkoop mogelijk proberen. Zo verdiepen sommige bedrijven zich in een taal of maken ze gebruik van Google translate. Maar er zijn bedrijven die deze alternatieven beter niet kunnen gebruiken. Voorbeelden zijn advocatenbureaus, ziekenhuizen en banken.

Een vertaalbureau voor juridische instanties

Het is voor een juridische instantie belangrijk dat de informatie die zij bieden goed wordt geïnterpreteerd door de bezoekers. Zo’n instantie kan dus eigenlijk geen Google translate gebruiken om de informatie te vertalen. Het is namelijk een risico dat de tekst wel goed wordt vertaald. Het kan voor bezoekers soms al lastig zijn om juridische teksten te begrijpen. Als de vertaling dan ook stroef verloopt, heeft niemand er iets aan. Dan kan je de functie zoals Google translate beter weglaten, anders staat het heel goedkoop. Een bureau die is gespecialiseerd in juridische teksten is Translation Kings.

Voor ziekenhuizen

Ziekenhuizen kunnen het eigenlijk niet maken om geen gebruik te maken van een vertaalbureau. Een ziekenhuis moet namelijk voor iedereen toegankelijk zijn. Wanneer je een ziekenhuis bezoekt, zal het cultuurverschil je ook opvallen. Bij ziekenhuizen is het dus al duidelijk dat hun doelgroep niet alleen Nederlanders zijn. De tekst moet daarom begrijpelijk zijn in andere talen. Een goed bedrijf voor vertaling is Translation Kings. Het bedrijf is gespecialiseerd in het schrijven van medische teksten.

Voor banken

Banken willen zo veel mogelijk klanten, daarom moet het ook toegankelijk zijn. Voor een klant is het belangrijk dat een bank heel betrouwbaar overkomt. Als de informatie dus verkeerd wordt vertaald, lijkt het onverzorgd of ziet het er onbetrouwbaar uit. Dat kan klanten afschrikken en zullen zij dus op zoek gaan naar een bank.

Welk vertaalbureau is geschikt?

Lang niet elk bedrijf zou elke tekst aankunnen, maar Translation Kings wel. Zij zijn gespecialiseerd in: legalisatie, documenten vertalen, copywriting, proofreading, SEO vertalingen, financiële vertalingen, juridische vertalingen, medische vertalingen, technische vertalingen en commerciële teksten. Klanten zijn ook heel tevreden over het bedrijf. Klanten van Translation Kings zijn bijvoorbeeld: Tesla motors, Nike, Samsung, Swarovski, Greenpeace, Rode Kruis en Albert Heijn.