Skip to content

Vragen over het schrijven van een blog

Hoe kan ik geld verdienen met een blog?

Nadat je blog genoeg aandacht krijgt, kan je zoeken naar platformen zoals Google AdWords – zij voegen reclame toe aan je website om andere producten te adverteren. Hoe meer mensen ze bekijken, hoe meer ze jou zullen betalen.

Is het gemakkelijk om een blogger te zijn?

Bloggen is gemakkelijk. Je brood verdienen met bloggen is moeilijk. Je moet wat kunnen coderen, goed kunnen schrijven, veel weten over een onderwerp, er genoeg tijd in steken, jezelf kunnen verkopen en/of erg veel geluk hebben.

Hoeveel tijd moet ik spenderen aan bloggen om een goede blogger te worden?

Je moet minstens om de twee dagen een post schrijven.

Hoe verdient een blogger geld?

Als het populair genoeg is, kan je reclame toevoegen aan je blog door een reclameprogramma zoals Google Adwords. Of, als je een ander project hebt waarmee je geld verdient, en mensen van wat je schrijft houden, zullen ze proberen om meer dingen van jou te vinden. Laat de link gewoon ergens achter op je blog, zoals in je biografie.

Zou het populair zijn om over mijn leven te schrijven, zoals een dagboek?

Het is populair op te doen, maar mensen doen nu eerder aan ‘vloggen’ (video bloggen). Als je geïnteresseerd bent in bloggen over je leven, zorg er dan voor dat het interessant genoeg is dat mensen het willen lezen.

Wat zijn de meest relevante onderwerpen om over te schrijven?

Het beste onderwerp is het menselijk leven.

Wat is het beste onderwerp om over te schrijven dat tieners helpt?

Kies voor veelvoorkomende problemen bij tieners zoals huidverzorging, mode, scores en je zelfvertrouwen verbeteren. Denk aan problemen die jij als tiener had, aangezien ze waarschijnlijk nog steeds relevant zijn voor tieners vandaag.

Moet ik schrijven zoals een auteur of een docent?

Nee.

Wat moet ik doen om een lifestyleblog te beginnen? Waarover zouden mijn posts moeten gaan?

Voor een lifestyleblog, zou je over dingen zoals interieurdesign, koken, DIY-projecten en wat persoonlijke posts over wat je allemaal wilt doen schrijven.

Kan ik een blog over gezondheid en hoe het zo’n groot deel van het leven geworden en hoe je manieren kan vinden om je gevoelens te delen schrijven?

Zeker! Gezondheid en je goed voelen is een erg populair onderwerp, en mensen zullen geïnteresseerd zijn als je een uniek perspectief hebt over dit onderwerp.

Een blog is slechts een tool om alles te doen, van de wereld veranderen tot je boodschappenlijstje delen.