Skip to content

Webdesign als visitekaartje in 2019?

Veel mensen zien hun website als een soort visitekaartje. Een website heeft echter veel meer te bieden dan dat. In dit artikel leg ik uit waarom een website meer is dan een visitekaartje.

Dynamisch

Allereerst is een website veel dynamischer dan een visitekaartje. Je kunt de website namelijk op ieder gewenst moment eenvoudig aanpassen. Als je visitekaartjes hebt bestel je over het algemeen een flink voorraad. Als je dan een nieuw design voor je kaartjes wilt zul je eerst moeten wachten tot je al je ‘oude’ kaartjes hebt uitgedeeld voordat je met de nieuwe kaartjes verder kan.

Dit is iets waar een website geen last van heeft. Als je website een eenvoudig webdesign heeft kun je deze op elk moment zelf aanpassen zonder hulp van een webdesigner.

Klanten verder helpen

De meeste websites zijn zo ingericht dat ze de klant verder helpen zonder dat er iemand die uitleg geeft bij hoeft te zijn. Als je een visitekaartje afgeeft zul je de vragen van een klant zelf moeten beantwoorden, een website kan dit door een vraag en antwoord pagina en een eventuele chatbot die zo is geprogrammeerd dat hij vragen kan beantwoorden zelf doen.

Vindbaarheid

Als je de website optimaliseert voor een zoekmachine als Google draagt de website bij aan de vindbaarheid van je bedrijf. Door de juiste content op je website te plaatsen en door backlinks te verzamelen die naar jouw bedrijf verwijzen kun je hoger in de zoekresultaten worden getoond als iemand op een zoekwoord zoekt die gerelateerd is aan datgene wat je bedrijf doet.

Interactie

Als content op je website kun je bijvoorbeeld een blog plaatsen. Wanneer je websitebezoekers de mogelijkheid geeft om te reageren onder deze blogpost geef je de websitebezoekers de mogelijkheid tot interactie. Hierdoor geef je niet alleen websitebezoekers het idee dat er naar hun mening geluisterd wordt, maar vergroot je bovendien ook nog eens de relevantie, en daarmee de vindbaarheid, van je website.

Omzet

Als je bezoekers van je website de mogelijkheid biedt om orders te plaatsen draagt je website bij aan de omzet van je bedrijf.

Conclusie

Door de juiste mogelijkheden en pagina’s aan je website toe te voegen kun je er voor zorgen dat je website meer is dan alleen een online visitekaartje.

Goedkope website laten maken

Een website laten maken kun je door een webdesigner laten doen. Er bestaan echter veel verschillende webdesigners, daardoor is het goed mogelijk dat je door de bomen het bos niet meer ziet.

Allereerst wil je natuurlijk niet te veel betalen. Daarom is het goed om te zoeken naar iemand die voor jou een goedkope website kan laten maken. Let er echter wel op dat goedkoop niet meteen goed betekent, kijk zodoende dus eerst of de goedkope websites die deze webdesigner heeft gemaakt goed zijn. Hierbij is het vooral belangrijk dat je let op de zoekmachineoptimalisatie van de website. Je wilt namelijk dat je website gevonden en daardoor bezocht wordt.